22 oktober 2022
14:00

Referat

Kryss i Kramfors!

Det blev oavgjort 2-2 i den första kvalmatchen mot Kramfors-Alliansen på bortaplan.
Efter en inledning med hafsigt spel får vi till ett riktigt fint anfall där Precious hittar Ante som behärskat nickar in 1-0 i minut 10. Då känns det som att vi ska ta tag i matchen och styra tillställningen, men istället blir vi väldigt stirriga och hafsiga i vårt spel. Vi skapar ändå ett par chanser att öka på ledningen innan Kramfors kvittering kommer i 22:a minuten. 1-1 står sig till paus. Tre minuter in i andra halvlek tar Kramfors ledningen med 2-1 i efterspelet från ett långt inkast. Båda Kramfors mål känns onödiga då vi är tveksamma i försvarsspelet. Vi reagerar på baklängesmålet direkt och Precious hittar Max, som tar en suverän löpning, i djupled som blir helt fri och avslutar kliniskt i långa hörnet, 2-2 som också blir slutresultatet. Resten av matchen blir relativt händelsefattig och det skapas mest halvlägen ända till matchens sista sekunder när Aaron pressar målvakten till ett misstag och får chansen att lägga in bollen i tom kasse. Men tyvärr hinner målvakten tillbaka och gör en stor räddning. Slutsignal och fortfarande oavgjort efter halva kvalet. Vi brukar inte gå in på så mycket individuell spelarkritik men idag måste vi lyfta samarbetet mellan Precious och Max som kombinerade fint före Antes mål och samspelade snyggt vid 2-2.
Kryss på bortaplan får ändå betraktas som ett bra resultat att ha med sig till returen nästa lördag kl. 14.00 på hemmaplan.
Regeln med mål på bortaplan är borttagen så det är bara seger som räknas.
Nu hoppas vi på ett riktigt stort stöd från Luleåborna i allmänhet och Bergnäsborna i synnerhet!
Det finns fortfarande platser i klacken!